Výpisek z knihy Otočte svou loď

Kniha s podtitulem “Pravdivý příběh o tom, jak se z následovníků mohou stát lídři”, kterou napsal bývalý kapitán atomové ponorky amerických námořních sil, byl kousek, který jsem měl dlouho v hledáčku.

Autor této knihy L. David Marquet byl námořníkem, který sloužil na různých ponorkách americké námořní flotily. V americké armádě panuje klasický direktivní způsob vedení, ve kterém kapitán dává rozkazy a ostatní je následují. David si však uvědomoval, že tento model leadera a následovníků má svoje omezení. Na lodi je 135 mužů, ale v tomto modelu je jen několik z nich plně zapojených. Ostatní jen dělají to, co se jim řekne. To vede k přetížení kapitána a jeho důstojníků, kteří se stávají úzkým hrdlem. Řadoví námořníci nemají motivaci aktivně přemýšlet, protože je všechno vymyšleno za ně. Místo vylepšování se zaměřují na vyhýbání se chybám. 

David se brzy měl stát kapitánem ponorky Olympia. Celý rok se školil, aby se stal nejen dobrým kapitánem, ale i technickým expertem na tuto loď. Na poslední chvíli ho však převelili na úplně jinou loď, kterou vůbec neznal. Neměl čas nastudovat technické detaily lodi a proto se plně musel spoléhat na svoji posádku. Rozhodl se, že toto je ideální příležitost, aby vyzkoušel nový model vedení, o kterém dlouho snil. Model, ve kterém z následovníků vytvoří lídry. Model, ve kterém zapojí co nejvíce členů posádky do vedení a dá všem příležitost aktivně přispívat do vedení. 

Kniha obsahuje mnoho silných otázek k zamyšlení a doporučení pro zapojení celé posádky do aktivního vedení. Všechny doporučení by se však daly shrnout do několika málo bodů:

  • Vyhněte se potřebě ihned přinést řešení a naučte vaše podřízené, aby přicházeli s vlastními řešeními. 
  • Dejte lidem prostor, aby se mohli učit z chyb.
  • Naučte vaše lidi přemýšlet, nikoliv jen slepě následovat. 

Kniha velmi dobře popisuje koučovací způsob vedení lidí, ve kterém vedoucí postupně zvyšuje kompetence, odpovědnost a zapojení svých lidí. Je to zdařilý příběh o přesunu moci z top managementu do středního managementu, ve kterém je jasně vidět, že s mocí přichází i odpovědnost a nezbytné kompetence. 

Závěrem

Pokud jste fanoušky techniky, tak knihu vřele doporučuji. Občas jsem při čtení snil, jaké by to bylo být kapitánem ponorky. Na druhou stranu pokud nejste fanouškem techniky, tak vás mohou obtěžovat docela detailní technické popisy.